lauantai 11. elokuuta 2012

Paska juttu

Siis kirjaimellisesti. Laralla oli jälleen kerran eilen vatsa löysällä. Se ei nyt ole mitenkään ihmeellistä kun miettii kuinka paljon Lara syö kaikkea mahdollista. Ainut asia mitä Lara ei ole syönyt on raaka sipuli, kun taas yrittiliemessä uinut oliivi upposi koiralle hyvin. Epätoivoisena Lara pyrkii syömään myös antibioottinsa/lääkkeen itse, mutta olen joutunut auttamaan häntä asiassa. Ihanaahan on että Lara antaa työntää lääkkeet suuhun ilman pyrkistelyjä.
Mutta se että vatsa on löysä ei ole kiva. Sitä tulee huoli siitä minkähänlainen olo koiruudella on ja että voisi koiraa jättää yksin jos sille tulee pakottava tarve päästä ulos. Tällöin lisään ruokaan Aptus Tehobak Pet jauhetta, joka on maitohappobakteerivalmiste koirille ja kissoille. Ja purkin oman ohjeen mukaan. Olemme Laran kanssa kokeneet että se on auttanut vatsan löysyyteen nopeasti.  Myös rustoluut kovettavat koirien vatsaa joita sitten yleensä uskallan antaa kun huomaan että vatsa on alkanut mennä parempaan suuntaan ettei vain suoli ärry enempää.

Mutta sitten kun sen maha kerkeää mennä pahaksi..

Kuulin ennen Laran hankkimista jo kauhu juttuja siitä että kun tanskandogilla on ripuli se maalaa seinät ja katot kokonaan uudelleen. Ajattelin tämän olevan liioitelt tarina.
Jouluna 2011, juuri ennen reissuun lähtöä päätin lähteä käyttämään Laran lenkillä ja samalla poikkeaisimme lemmikaupassa hakemaan jouluksi Laralle herkkuja. Lara oli kokoajan nenämaassa mikä kertoi että Lara haki ahkerast kakkapaikkaa itselleen. Lopulta koira teki äkkipysähdyksen ja alkoi ottaa asentoa. Kaivoin kakkapussin taskusta ja laitoin sen käteeni valmiiksi, mutta suuhan sitä oli loksahtaa auki kun Laralta ruikahti kakkaa kahden metrin päähän ihan karmeana suihkuna. Suuni loksahti auki, koska en ollut koskaan nähnyt että koira pystyisi moiseen. Ihmiset kulkivat takanani ja kuulin naurun tyrskähdyksiä heidän kulkiessaan ohi. Lara sai hetken tykistelyn jälkeen kaiken ulos ja oli jatkamassa matkaakunvieläkin tuijottelin kauhuissani pitkää rantua. Mitä minä kakkapussilla muka teen, taputtelen kakkaa? Tungin pussin taskuun kun mitään ei ollut enää tehtävissä. Matkalla kotiin Lara ripuloi usemapaan otteeseen,
Ensiapuna Lara laitettiin 24 h paastolle, jonka jälkeen Lara sai useita pieniä annoksia hyvin keitettyä vaaleaa riisia, paistettua kanaa ja raejuustoa. Lisäksi käytin mahdollisimman suurta annoksta Aptus Tehobak Pet-jauhetta. Halusin myös varmistaa ettei Lara pääse kuivuman ja ruiskun avulla juotin Laralle vettä johon olin sekoittanut Aptus Nutrisal jauhtta joka on täydennysrehu nestetasapainon säilyttämiseen. (tästähän Lara ei tykännyt) Lara ei ollut tätä itse halukas juomaan, en tiedä miksi koska jauhe on mielestäni hajuton, mausta en tiedä.
Kun Laran maha alkoi toimia normaalisti pelkän kanan, riisin ja raejuuston kanssa ja oltiin taas kahdessa annoksessa per. päivä, aloitin hitaas totuttamisen taas nupaseen, 1dl kerrallaan liotin nupasia ja vähensin riisin määrään. Kun maha sen kesti, suurensin nupasen määrään. Lopulta kun koko määrä oli märkää nupasta, korvasin märkää nupasta 1 dl kerrallaan kuivalla nupasella. Totutin siis Laran hitaasti taas omaan normaaliin ruokaansa toivoen ettei suoli ärry uudestaan pahaksi, lisäten ruokaan kokoajan maitohappobakteereja suositellun ajan (purkin ohjeen mukaan). Tämä oli sen arvoista ja maha voi hyvin sen jälkeen eikä moista samanlasta ripulia olla koettu sen kummin *koputtaa puta*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti